virtuaalihevonen    -    a virtual / sim - game horse

Appleyard Grogan

Kuvien (c) Goodell Clydesdales. Kopiointi kielletty!
sukupuoli    ori
rotu    clydesdale
rekisterinumero    VH03-062-7293
syntymäaika    21.6.06
säkäkorkeus    176cm
väri    mustanruunikko
tuoja & omistaja    Tanja S. (VRL-01017) & Aias Drafts

sukutaulu

Suvuton.

Kuvaus

Brittiherra Grogan eli Papu tupsahti trailerista Aiasin maille keväällä 2007 jenkkituonti Hollbrook Attican kanssa. Hiljainen ori ei ollut ennen meille tuloaan juuri matkustellut, joten pitkä matka oli aikamoinen kokemus ja Papu väsynyt vielä päivien jälkeenkin. Kotiutuminen ei sujunut ongelmitta, herra kun näytti kaipaavaan kotiin ja keskittyi ensimmäiset kuukaudet vain möllöttämään tarhassaan tai karsinassaan apaattisena. Vaikka hankinkin Papun juuri kisailua ajatellen, kesti matka ensimmäiselle kisapaikalle pienen ikuisuuden, paitsi sopeutumisongelmien, myös kouluttamattomuuden takia.

Papu ei meille tullessaan hallinnut lähes mitään ratsastukseen tai ajoon viittavaa, vaan koulutus työhevoseksi täytyi aloittaa aivan aakkosista. Pitkän koulutuksen aikana Papu alkoi hiljalleen sopeutua, mieliala kohota ja kiinnostus työhönkin kasvaa. Nykyään herra saattaa jopa saada satunnaisia ilokohtauksia, jos on oikein pirtsakalla päällä ja Papu tajuaa, että seuraavaksi mennään metsään vetämään puita. Tarkoitus on kisata herralla monipuolisesti työhevoskisoissa.

Papu on helppo harjata ja valjastaa hiljaisen ja tyynen luonteensa takia. Trailereita herra arastelee yhä hieman, mutta namien ja pienen maanittelun avulla Papu on toistaiseksi saatu kyytiin aina tarvittaessa. Kokemuskin tuonee varmuutta lastaukseen, kun ori tajuaa, ettei joka lastauskerta tarkoita uutta pitkää matkaa toiselle puolelle maanosaa. Kisapaikoilla Papu vilkuilee ympärilleen varovaisesti, eikä pyri ottamaan kontaktia lähellä käppäileviin hevosiin. Kisa toisensa jälkeen Papu on onneksi ollut entistä rentoutuneempi.

Kilpailut

Vain sijoitukset. Jos kisan edessä on *-merkki, se ei ole jaoksen alainen.
Työhevoskisat

25.6.15 Kadotetut Suomenhevoset, kyntö 2/18
Näyttelyt:

15.8.15 Aias Drafts (clydesdaleoriit, tuom. Kerppa) irtoSERT